Els problemes urbanístics predominen a l’Audiència Pública de Les Corts

Les principals problemàtiques presentades pels veïns i veïnes, amb més protagonisme que els grups polítics, feien referència als autobusos

Les respostes donades pel govern van ser considerades insuficients pels afectats

· Altres audiències públiques: la de Sarrià-Sant Gervasi es va centrar en un solar buit de Can Rectoret i la de Sant Andreu, en les deficiències de l’espai públic

per Daniel Ortín Polo (@DanielOrtin)

La Seu del Districte de Les Corts va acollir dijous 18 de febrer una Audiència Pública marcada per les reclamacions dels veïns i veïnes, més que no pas dels grups polítics. Es van presentar diverses problemàtiques, la majoria relacionades amb l’urbanisme. Destaca, d’aquesta Audiència Pública, la traducció simultània a llengua de signes que es feia de totes les intervencions.

 

L’H4 a Zona Universitària

La primera queixa presentada feia referència a la parada d’inici i final de trajecte de l’autobús H4. Aquesta es troba a l’Avinguda de l’Exèrcit, i allà hi ha habitatges. La mateixa problemàtica ja l’havia presentat el 60, i va costar 5 anys retirar-lo d’allà. A més, la veïna afectada, també va parlar de l'”incivisme dels conductors d’autobús” i va advertir que si allò continuava igual entrarien en una “guerra”, com l’any 2007 (en referència al 60). La seva proposta era que es mogués la parada a Gran Capità, davant la universitat, i en va deixar signatures a favor. A més, es va queixar de la manca de comunicació per part del govern: “l’Ajuntament no ens ha dit res, ens hem hagut d’informar nosaltres pel nostre compte” i “mai hi havia hagut tan poca comunicació”.

 

Altres temes

M. Àngels Rosell, en representació de la comunitat del carrer Equador 77, va dir que les ventilacions d’un bar afectaven els veïns dels àtics, i que no els deixava dormir. Ara, que es tenen les finestres tancades perquè fa fred, encara és suportable, deia. Però quan arribi l’estiu per la finestra entrarà calor i soroll.

Maria Blanco es va queixar del mal servei de poda d’arbres a la placeta Trias i Giró. A més d’assegurar que, en realitat, no s’arribava a podar mai, reclamava que es fes a dues placetes més.

En José Luis no  no va voler donar el seu cognom i va presentar múltiples problemàtiques. La primera feia referència a la mala il·luminació de la Gran Via de Carles III. “Conec quatre persones que tenen por de sortir a la nit”, va afegir. La segona, consistia que no es podia accedir al pàrquing de la Clínica Dexeus al mes de maig, ja que se celebrava una cursa ciclista i es tallava el carrer. La tercera feia referència altre cop als autobusos, en aquest cas al 59, que quan gira per Travessera de les Corts envaeix i talla el pas als cotxes, amb risc de xoc.

 

Respostes del govern

Després de les diverses reclamacions, no totes plasmades aquí, ja que n’hi havia que no tractaven d’urbanisme, els membres del govern van respondre els ciutadans. Tot i així, gairebé cap va quedar-ne satisfet, bé perquè la resposta era insuficient, o bé perquè no n’hi havien donat.

La resposta al tema de l’H4 a Zona Universitària va ser molt extensa, però amb molt poc contingut. Principalment, el govern es va escudar en un correu electrònic de Mobilitat que suposadament havien reenviat a la veïna afectada, però que aquesta no havia rebut. A més, la veïna es va queixar que un correu li semblava insuficient per resoldre el que ella presentava.

Pel que fa al bar que afecta els veïns d’Equador 77, van prometre que ho mesurarien amb un aparell sonomètric i prendrien les mesures necessàries. La veïna els va advertir que els nivells de soroll eren diferents en funció de l’hora del dia, i li van dir que quedarien amb ella per dur a terme l’operació.

Sobre la poda d’arbres, es va informar que l’última s’havia fet el 2015 i que, com que es feien cada quatre anys, s’haurien d’esperar al 2019. La veïna Maria Blanco es va queixar que al 2015 no se n’havia fet cap, de poda.

Al veí José Luis només se li va respondre una de les seves peticions. Se li va assegurar que aquella cursa ciclista de la que parlava i que feia que no es pogués accedir al pàrquing de la Clínica Dexeus ja no se celebrava.

IMG_20160218_191137
Els representants del govern del districte sent traduïts simultàniament a llengua de signes.

2 respostes a “Els problemes urbanístics predominen a l’Audiència Pública de Les Corts

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s