Veïns del Fort Pienc reivindiquen l’espai públic

 

Una cinquantena de persones han participat en la trobada i el vermut que s’ha celebrat a la Plaça André Malraux

L’acció ha estat impulsada i organitzada pels col·lectius de veïns Exigim Espais i Fem Plaça!

Podeu veure també a UrbanismeSocialBCN una galeria de fotos de l’acció

 

per Daniel Ortín Polo (@DanielOrtin) i Andreu Ausàs-i-Call (@aausas)

Una cinquantena de veïns, vinculats als moviments Exigim Espais del Fort Pienc i Fem plaça! de Ciutat Vella, es van aplegar ahir 21 de febrer a la plaça André Malraux, prop de l’Arc de Triomf, per reivindicar que l’espai públic torni a ser dels veïns.

La tria d’aquesta plaça del Fort Pienc no ha estat a l’atzar. Es tracta d’un espai que abans acollia els concerts de la festa major del barri però que ara ja no ho pot fer perquè està dividit en petites parcel·les que segreguen els usuaris segons l’activitat. Aïlla els nens al parc infantil, separa els bancs a un altre punt i limita la gespa a una zona. Tot separat per tanques.

La trobada ha consistit en un vermut organitzat per tots els assistents i la lectura d’un manifest, a més de difusió d’informació sobre els moviments i ambientació. Elena Guim, de Fem Plaça!, ha remarcat que “en cap moment s’ha demanat permís a l’Ajuntament per celebrar la trobada” perquè, precisament, lluiten “contra que se n’hagi de demanar per fer aquesta mena de coses”.

“Han pensat que l’espai públic era de l’Ajuntament”, es queixaven en el manifest. Les administracions “omplen l’espai públic de terrasses i turisme”. A més, no han faltat comentaris cap a la nova direcció de l’Ajuntament, de la qual han dit que “no s’ha vist cap canvi significatiu”.

La reactivació d’aquesta plaça és l’inici d’un cicle d’activitats a l’espai públic que cada setmana farà una entitat del col·lectiu Exigim Espais. A més d’aquesta recuperació de l’espai públic, Exigim Espais té dos objectius fonamentals: aconseguir un espai per al jovent i un altre per a les entitats (com el Centre Cívic Casa Groga). Pel que fa al jovent, recentment s’ha okupat l’edifici Transformadors, un edifici històric del moviment punk a la dreta de l’Eixample. Ho ha fet un col·lectiu d’anarquistes que no té el suport dels veïns ni de les entitats de la zona, com ha volgut remarcar Exigim Espais.

Exigim Espais està format per sis entitats diverses del barri de Fort Pienc, i reivindiquen llocs on desenvolupar les seves activitats. Fem Plaça, per la seva banda, sorgeix a Ciutat Vella i busca donar vida a les places.

Foto: Andreu Ausàs-i-Call

Una resposta a “Veïns del Fort Pienc reivindiquen l’espai públic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s