L’hotel del carrer Rec Comtal protagonitza l’Audiència Pública de Ciutat Vella

A més de problemàtiques d’alguns carrers concrets, els principals temes van ser l’hotel del carrer Rec Comtal i l’skate al carrer

Alta assistència i participació per part dels veïns del districte

per Andreu Ausàs-i-Call (@aausas), Daniel Ortín Polo (@DanielOrtin), Javi Rodríguez (@javiour94)

El passat dijous 25 de febrer va tenir  lloc a la Seu del Districte de Ciutat Vella una Audiència Pública, de la qual destaca l’elevada assistència de veïns i veïnes. Per tant, també en va destacar el nombre de queixes i problemes presentats. Els que s’expliquen a continuació no en són tots, sinó només els d’urbanisme. A part dels veïns, la protagonista va ser Gala Pin, regidora del districte i encarregada de contestar-los. L’acte, que va durar des de les 19 fins les 22 hores aproximadament, va ser conduït per la presidenta del districte, Mercè Homs.

 

L’hotel del carrer Rec Comtal

“M’agradaria saber quina és l’activitat de l’Ajuntament a l’hora de planificar el carrer, i sobretot si ens tindreu en compte, als veïns”, va dir Bruno, de la plataforma contra aquest hotel. “El macroedifici que es vol fer taparà el Sol als veïns”, va advertir. Gala Pin va respondre que, a més de l’hotel, “part de l’espai tenim previst que es dediqui a habitatge social”. “S’està elaborant un informe de volumetria i en la propera reunió entrarem en més detalls”. La urbanització corre a càrrec de Núñez i Navarro. Les protestes per aquest projecte ja vénen des de fa gairebé més d’un any, quan uns veïns, entre ells la plataforma contra l’hotel, en van ocupar el solar.

 

Skate al carrer

La Vanessa, en representació de l’escola d’skate Al Carrer, va reclamar un espai públic on els nens poguessin practicar aquest esport. “Barcelona no és Brasil, i per tant els nens poden estar-se al carrer sense perill”. Un espai que va posar com a exemple que seria adequat és la Plaça de l’Acadèmia. En la resposta, Gala Pin va fer referència principalment a les queixes per soroll dels veïns. “Us hem ofert espais alternatius en instituts que heu rebutjat perquè volíeu que fos a la via pública. Mirarem, per tant, d’activar una pista d’skate infantil on no hi hagi veïns”, va afegir. La Vanessa li va recordar que, si el problema era el soroll, només eren 30 minuts al dia. “Són places públiques”, va insistir. La resposta que va obtenir va ser que, si hi havia queixes, l’administració havia d’actuar.

 

Contenidors de reciclatge i carrer Escudellers

Un veí va manifestar, en primer lloc, que a les places de Gardunya i Sant Agustí no hi havia contenidors per reciclar. Sobre el carrer Escudellers, va arribar a assegurar que estava “maleït”, ja que el terra “sempre està malament, amb les rajoles trencades i no drena bé l’aigua”. Pel que fa al primer, la regidora li va dir que estudiarien la viabilitat d’instal·lar contenidors en aquestes dues places. I sobre el segon, va informar que a l’estiu tenen previst anunciar un pla de xoc per solucionar els problemes del carrer Escudellers.

DSC_0309.JPG
Una veïna intervé a l’Audiència Pública en defensa dels manters i treballadors al carrer.

 

Carrers problemàtics

“Als carrers del Barri Gòtic hi ha un problema d’enllumenat. Un cop, per exemple, es van treure tres llums per a la construcció d’un edifici”, va advertir el veí Antonio Molero. Gala Pin va respondre que aquest era un tema que estaven estudiant, i que tenien pensat reforçar la il·luminació.

Va haver-hi diverses queixes dels problemes de seguretat a alguns carrers concrets. Esther, veïna del carrer Unió i membre de l’associació, va dir que “el carrer és trist, brut i perillós, sobretot pel que fa a drogues i sexe. Des de l’incendi del Liceu no ha aixecat cap i el problema s’arrossega ja des de fa 15 anys”. La regidora va admetre que hi havia problemes de deixalles i que estudiarien el cas, però pel que fa a la seguretat en temes de drogues i sexe al carrer va declarar que això era cosa de la Guàrdia Urbana.

Sobre el carrer Guàrdia de la Barceloneta, una veïna es va queixar que “hi ha massa soroll i és perillós perquè les voreres són molt estretes. Hi ha molts cotxes, i quan hi passa un camió ha de pujar-se a la vorera”. A més, ho va comparar amb el recent cas de Muriel Casals, en el sentit que les potencials víctimes anirien per la vorera. La resposta de Gala Pin va ser, com en moltes altres ocasions, que estudiarien el cas.

DSC_0302
Gala Pin (segona per l’esquerra), regidora del districte de Ciutat Vella, dóna resposta a un veí.

2 respostes a “L’hotel del carrer Rec Comtal protagonitza l’Audiència Pública de Ciutat Vella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s