Audiència Pública Nou Barris

Els problemes de mobilitat marquen l’Audiència Pública de Nou Barris

L’Associació de Veïns i de Veïnes de Ciutat Meridiana (AVVCM) ha protagonitzat una protesta amb cartells on denuncien, entre d’altres, l’abandonament del barri per part del consistori

Les deficiències de l’espai públic, en particular l’accessibilitat per a gent amb problemes de mobilitat, ha estat un dels temes més reivindicats

per Javi Rodríguez (@javiour94)

 

Carrers amb forats o paviment aixecat, la falta de baranes on subjectar-se en desnivells o la falta d’escales han estat algunes de les queixes quant a la mobilitat pel districte que han marcat gran part de l’Audiència Pública de Nou Barris, celebrada el passat dilluns 29 de febrer al Fòrum Nord.

L’acte va comptar amb l’assistència d’una setantena de veïns i de veïnes, dels quals en van intervenir 26. Janet Sanz, regidora de districte, i Gemma Arau, gerent de districte, van ser les encarregades de fer front a les demandes. Recordem, d’altra banda, que només tractarem els aspectes urbanístics.

AP Nou Barris

Turisme i Nou Barris

Carles Hernández, membre de CUP Capgirem, va exigir que no s’aprovessin més places hoteleres a la ciutat. “A Nou Barris hi ha via lliure per als especuladors“, alhora que va sentenciar que “si no canviem el turisme de masses, Barcelona no té futur”. D’altra banda, el veí Gregorio va lamentar l’abandonament a què està sotmès el barri: “sembla que només existeix la Sagrada Família i el Parc Güell”.

“Estem fent una cosa (en referència al Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics, PEUAT) que fins ara només s’havia fet a Ciutat Vella”, va defensar la regidora. “Volem, però, respectar la Directiva de Serveis i altres normes jurídiques per a què cap jutge ens el pugui revocar”. Janet Sanz també va mostrar voluntat per aconseguir un decreixement en aquells barris de la ciutat més saturats i un creixement en aquells amb menys activitat.

*Aprofundeix en la relació entre turisme i urbanisme en la crònica del Debat COAC.

 

L’exigència d’espai

Finalment, tres de les intervencions van versar sobre problemes d’espai al districte. Pepi Fuentes, de l’Associació Animalista Rescat, va demanar la millora dels parcs per a gossos; per la seva banda, Carlos Penella, del Cercle de Podem del barri, va sol·licitar un equipament municipal on poder interpretar una obra teatral en què participen joves i en la que s’aborda la violència; i, finalment, el veí Pedro va protestar davant la reducció de les places d’aparcament.

La regidora va comprometre’s a millorar els espais d’esbarjo per a gossos, mentre que la gerent va instar a Carlos a parlar amb Lucas Martínez, de Persones i Territori (allà present), amb el qual, en petit comitè, sembla que va arribar a un acord.

 

El PAD: la solució

Abans de començar amb les intervencions veïnals, Gemma Arau, la gerent de districte, va anunciar la incorporació al PAD d’algunes de les reivindicacions de l’Audiència Pública del 30 de novembre, prèvia a la d’aquest dilluns, com la instal·lació d’escales mecàniques a Ciutat Meridiana o la millora del servei de busos de la línia 60.

Molts dels veïns i de les veïnes allà presents, però, van mostrar-se indignats amb la falta d’execució de les diferents solucions. “Voldríem ser més ràpids, però amb 11 regidors no s’aprova res“, va defensar Janet Sanz, alhora que va afirmar que el mandat és de quatre anys i no de vuit mesos. “En tot cas, creieu-me que quan ens reunim amb els tècnics i parlem del pla d’inversió, tenim present totes les actuacions que ens sol·liciteu en aquestes audiències”, va concloure.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s