L’ampliació de l’Escola La Mar Bella genera debat a l’Audiència Pública de Sant Martí

Pares, mares i mestres de l’escola van desplegar una pancarta a la Seu del Districte

Reclamen que no s’afegeixi una segona línia d’alumnat si no s’amplia l’edifici

per Daniel Ortín Polo (@DanielOrtin)

Dilluns 29 de febrer va tenir lloc l’Audiència Pública del districte de Sant Martí, la primera de l’any 2016 i la segona de la legislatura. Aquesta va comptar amb la presència del regidor del districte Josep Maria Montaner, el conseller portaveu Francesc Carmona i el conseller d’esports Jordi Martín, que van contestar les demandes fetes per veïns i veïnes. El president del districte, Javier Mulleras, no hi va assistir.

 

Escola La Mar Bella

El col·lectiu de mares, pares i mestres de l’escola van desplegar una pancarta a la barana de la tribuna que deia “No segona línia, abans ampliació”. Aquesta era la seva reclamació: “ja fa tres anys que duren les obres”, i volen que acabin abans no s’afegeixi la segona línia d’estudis a l’escola, que suposaria duplicar el nombre d’alumnes. I això, asseguren, amb l’espai actual no és possible. A més, el col·lectiu també es queixa que el districte i el consorci es contradiuen respecte del pla a seguir. Mentre el consorci diu que cal aprofitar l’espai que deixarà lliure una església propera, el districte defensa un procés participatiu per decidir què s’ha de fer. Sobre això últim i el que diu el consorci, el regidor va respondre que “us assegurem que encara no està decidit”, i va afegir que “el nostre comportament ha estat el correcte i sempre us hem tingut en compte”.

 

Parc del Clot de la Mel 

Diverses intervencions van fer referència a aquest parc. Concretament, el problema és que la tanca és molt baixa i els gossos la salten fàcilment, cosa que és un perill per als nens que hi van a jugar. “Vam presentar 572 signatures i no hem rebut resposta”, es queixava una veïna. “Em diuen que és un tema que s’ha treballat” i “no sé si la solució és fer les tanques més altes” van ser les respostes del regidor. A més, va assegurar que “properament farem un debat sobre gossos i civisme“.

 

Poda d’arbres

Es van fer també diverses referències a la poda d’arbres. L’expresident de l’Associació de Veïns de La Pau es va queixar que al seu barri “a l’hivern cauen els arbres, podem prendre mal”. El regidor va contestar que “en prenem nota”. També es va parlar del barri de la Palmera, del qual es va dir que hi havia un problema de poda i control de plagues. “Portem dos anys sense poda, la tindrem per la primavera?”, va preguntar un veí. La resposta del regidor va ser que “la poda es farà d’aquí poc”, sense especificar exactament quan. Un veí jove va començar la intervenció recordant una poda que es va aprovar el 2014 i que encara no s’ha dut a terme: “exigim la poda de l’arbrat del lateral de la Gran Via“.

 

Escola Can Miralletes

Un mestre va dir que tenen problemes d’olors i insectes per la ubicació d’un pipican al costat del pati de l’escola. Va demanar si es podia arreglar ara, aprofitant que estan fent obres. El regidor va assegurar que engegarien un procés participatiu sobre aquest assumpte, i que “si hi ha diners, s’arreglarà”.

 

Altres temes

La resta de temes urbanístics van girar sobretot al voltant de la Nova Xarxa Bus i els espais buits de Pere IV. “Què passarà amb el bus 60? Serà absorbit per l’H12?”, va preguntar un veí jove. El regidor va explicar que no era ben bé això, sinó que s’haurà de transbordar amb l’H12 per agafar el 60 des de Gran Via. El mateix veí va proposar que el terreny del carrer Pere IV, que està abandonat, es podria aprofitar per fer equipaments per al barri. Sobre això, el regidor va respondre que “és una preocupació d’aquest govern, però també de la Taula Eix Pere IV de Can Ricart“.

Els temes restants eren més personals. Un botiguer del carrer del Pont del Treball Digne va demanar que es fes un pas de vianants per als clients que vénen des de La Sagrera. La resposta del regidor va ser que “mirarem de solucionar-ho aviat”. Per últim, el mateix veí que havia reclamat la poda d’arbres a la plaça de la Palmera, es va queixar que la plaça està plena de forats o túnels fets per gossos. El regidor li va respondre que “em diuen que ja s’han començat a tapar”.

 

IMG_20160229_181658
El regidor del districte, Josep Maria Montaner, va presidir la sessió i va ser l’encarregat de respondre la majoria de preguntes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s